SDs Erik Almqvist & landsförrädarna

Sverigedemokraten Erik Almqvist fick inte reservera bord på en restaurang, eftersom han upplevs vara en säkerhetsrisk.

Att sverigedemokrater ofta hamnar i bråk är ett faktum. Ibland provocerar de själva fram dem, som i fallet med komikern Soran Ismail förra året, men oftare blir de igenkända och påhoppade av antirasismaktivister. Att det är helt fel väg att gå för den som är emot SD är självklart, och det har jag skrivit mycket om tidigare.

För den som äger en restaurang är det dock ändå en legitim anledning att inte vilja ha någon som gäst – sedan spelar det egentligen ingen roll om det är moraliskt rätt eller fel. Den som driver en verksamhet måste först och främst se till företagets bästa – både för sin egen och sina anställdas skull.

EA tror dock av någon anledning inte på den förklaringen, utan anser att restaurangen är emot sverigedemokrater, vilket också är fullt möjligt, eftersom det gäller 90% av svenska folket. Man kan förstås också tänka sig att de är emot den som gillar att sjunga vit-makt-musik, vilket är ytterligare en egenskap vi lärt känna hos Almqvist.

Och egentligen måste det också få vara tillåtet. Om jag inte vill ha centerpartister eller vänsterpartister på min restaurang är det väl upp till mig. Det är ju inte så att detta är den enda restaurangen i Göteborg.

Men sedan kommer det intressanta. En uppretad Almqvist twittrar:

Svenskfientliga restaurangen Peacock i Göteborg accepterar inte gäster som inte vill ha massinvandring #landsförrädare

Notera två ord: “svenskfientlig” och “landsförrädare“.

Uppenbarligen nekar inte krogen alla svenskar, för då hade vi nog hört det. Därför menar alltså Almqvist något annat med “svenskfientlig” än “emot svenskar i största allmänhet”. Vad är det då som gör krogen “svenskfientlig“?

Jag vet inte. Att han misstänker att de inte gillar SD kanske? Eller att den som gör något vadsomhelst emot en etnisk svensk är “svenskfientlig“?

Så vad menar han med “landsförrädare“?

Det finns egentligen bara en tolkning som jag kan se, och det är den klassiska, rasistiska vit-maktretorik som delar in etniska svenskar i “svenskar” och “landsförrädare”. Den underliggande agendan är då att alla som inte är rasrena skandinaver ska rensas bort, och att alla etniska svenskar som är emot detta ska behandlas som förrädare.

Exp, AB, SvD