RUT för SD

Sverigedemokraterna hoppar jämfota över att de nu kommer att få tillgång till RUT. Inte avdraget, utan Riksdagens UtredningsTjänst.

Som folkvalda har de nämligen rätt att beordra RUT att titta på lite ditt och datt av intresse.

Därför ska RUT nu börja ägna sig åt att titta på kostnaderna vi har för invandringen. Det kan väl i och för sig vara bra, så slipper de drälla runt sina egna astronomiska siffror i bloggar och artikelkommentarsfält.

Det otäcka är när man bryter ner det ett steg till. Vilka invandrare är lönsamma? Amerikaner? Libaneser? Kineser? Finnar? Vita? Svarta?

Sedan tänker de – åtminstone enligt förhoppningar från sina förväntansfulla väljare – beställa undersökningar kring vilken etnisk bakgrund våldtäktsmän har.

Vi som läst statistik vet att om du tar ett uppenbart slumpartat fenomen, som till exempel vilken etnisk bakgrund människor födda 10 maj 1990 har, och sedan bryter ner det hundratal det kan röra sig om i grupper, så kommer en eller ett par grupper att sticka ut. Det kan till exempel bli så att oproportionerligt många människor från Kroatien och Italien råkar vara födda denna dag, men det betyder uppenbarligen inte alls att dessa människor är mer benägna till tiondemajfödslar, utan bara att urvalet inte var tillräckligt stort för att undvika slumpmässig överrepresentation.

Samma svar kommer man att få om man tittar på våldtäktsmännens bakgrund. Något eller några länder kommer obönhörligen att vara överrepresenterade i urvalet, utan att detta i sig bevisar någonting alls.

Lite citat plockade här och där:

“Genom att få tillgång till Riksdagens utredningstjänst kan SD också snabbt få fram mycket intressanta fakta som bara ligger och väntar på att få offentliggöras och avslöjas för alla ovetande och bedragna människor som lever i detta land.”

“Sverigedemokraterna kommer att få tillgång till riksdagens utredningstjänst. DET blir roligt. Hela etablissemanget kommer att behöva börja tala TILL sverigedemokraterna istället för OM dem. Jimmie Åkesson kommer att vinna varje debatt – han skär varje motståndare i smala skivor. Hela den nationella debatten kommer till ytan.”

“Om mindre än en vecka kommer SD ha tillgång till riksdagens utredningstjänst och då kommer svenska folket få SE PÅ SIFFROR!! Samtidigt kommer SD:s stöd skjuta i höjden när lögnerna och mörkningen äntligen officiellt uppdagas.”

Och sedan då?

Ska SD författa motioner kring utvisning av samtliga italienare och kroater baserat på denna statistik? Ska folkgrupper som har svårt att få jobb snabbt nekas uppehållstillstånd baserat på deras landsmän eller religionsfränder visat sig svåranställda?

Ska vi kanske sedan fästa märken på dem som tillhör de våldtagande folkgrupperna?

På rockslagen?

Så vi känner igen dem?

SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, AB, DN