Om jag ska vara riktigt ärlig…

…så är det något som inte stämmer.

När min sjuttonåring var två månader och jag ammade henne rev ett svartsjukt syskon henne i pannan med naglarna. Ärren finns kvar. Två långa streck.

En ung man på SDs kommun- och landstingslistor blir överfallen av två män, som släpar in honom i hans (!) lägenhet. Det var alltså planerat – de måste ha väntat på honom precis där, eftersom det hände när han skulle slänga soporna.

Man kan ju också ha tänkt sig att han inte slängt sopor just den kvällen, i vilket fall de väntat förgäves.

Sedan berättar de för honom att de är vänsterpartister, och att de demonstrerat mot honom. Dessutom kallar de honom för rasist, och vad gör de sedan? Jo, de håller fast honom och ristar in ett hakkors i pannan på honom, så fint att det inte kommer att lämna några ärr. Och de talar “ett arabiskt-liknande språk”. De tar även med sig några dyrare grejer, som han förhoppningsvis får ut på någon försäkring.

Ungefär som i någon av Guillous Coq Rouge-böcker – minns inte vilken – den om Norge och andra världskriget. Den gången var det bröstkorgen, vill jag minnas. Och då dog väl gubben också, tror jag.

Jo.

Man kan också tänka sig så här.

Det är några ynka dagar fram till valet. SD kommer kanske att komma in i riksdagen, och nu vet jag inte om han är på valbar plats, men det kan ju tänkas att han vill att SD ska få riktigt många röster.

Eller också tycker två vänsterpartister med arabisk bakgrund att det känns meningsfullt att sitta i hans trappuppgång och vänta tills han slänger soporna, iförda svarta rånarhuvor, bara för att sedan väldigt fint så att det inte ska bli några ärr rispa honom i pannan under 20 minuter. En vecka före valet.

Så kan det förstås också vara. Ett mycket annorlunda hatbrott, kan man säga.

Jo, och det var andra gången. Förra gången fick han slänga sig åt sidan när de gjorde ett utfall med en kniv. Inga vittnen.

Något verkar lite smått ruttet i staden Malmö.

SvD, Exp, DN, Exp