Krucifixförbud och sol på blå himmel

 “A common mistake that people make when trying to design something completely foolproof is to underestimate the ingenuity of complete fools.”
— Douglas Adams

Det är alltid lika spännande att läsa kommentarer – man förundras över hur långt folk kan gå i sin förmåga att inte fatta poängen.

Krucifixförbud hotar den svenska flaggan, skriver Expressen.

Detta ärende har blivit känt som “The Crucifix Rage”, med hot från alla håll.

En finsk, ateistisk kvinna som bor i Italien gillar inte krucifix i skolorna, och har fått Europadomstolen att köpa hennes argument och förbjuda dessa.

Här har vi det klassiska “två rättigheter står emot varandra”-problemet. Kvinnans rätt att låta sitt barn växa upp utan religion. Italienarnas rätt att manifestera en religion som är djupt integrerad i den italienska kulturen.

Det är inget lätt fall – båda parterna har sina poänger. Men kvinnan vann, och krucifixen ska väck.

Enligt Expressen – har inte lyckats hitta någon annan länk till detta påstående – har en grupp Harvardprofessorer nu hårdragit denna dom in absurdum och påstått att en rad flaggor med samma argument likaledes ska väck – däribland vår. Och jag som alltid trott att den symboliserade en sol på blå himmel – men nej, det är tydligen Jesus det också.

Syftet med deras inlägg, även om jag inte läst det i första hand, borde rimligtvis vara att visa på det orimliga i domen – inte att på allvar avskaffa hälften av alla Europeiska flaggor.

Men kommentatorerna lyckas fullkomligt missa detta i sin iver att vara upprörda.

De EU-kritiska skriver upprört om EU som ska förbjuda flaggor.

Och så har vi gruppen främlingsfientliga som – naturligtvis – hittar en muslimsk komplott bakom alltihop.

Vilket skulle bevisas.